Cod vestimentar la o întâlnire de afaceri.

Cod vestimentar la o întâlnire de afaceri.
Ne îndepărtăm tot mai mult de un cod vestimentar adecvat: pe stradă ieșim în trening, iar la școala tinerii se îmbracă de parcă ar merge în club.
Ne place sau nu, dar tot ceea ce purtăm, fie că sunt haine, fie că sunt accesorii, spun ceva despre noi.
Este un adevăr de necontestat că fiecare persoană are propriul stil, dar nu este rău să adaptăm ținuta în funcție de ocazie și de situație.
Lumea afacerilor este mai conservatoare, prin urmare dacă vrem ca ținuta noastră să inspire încredere și să transmită competență, ar trebui să ținem cont de următoarele :
  • Costumul este ținuta cea mai indicată: sacou și pantaloni la bărbați , sacou si fustă până la genunchi ( nu mulată!) pentru femei.
  • Machiajul și stilul de coafură trebuie să fie discret.
  • Femeile ar trebui să evite extremele în ceea ce privește pantofii: este de evitat pantofii fără nici un toc, cât și pe cei cu toc foarte înalt.
  • Accesoriile trebuie să fie simple și modeste.
  • Bijuteriile permise la bărbați sunt un ceas de bună calitate, verighetă(dacă este cazul) și eventual butoni de cămașă.
  • De evitat inscripții de orice fel pe articolele vestimentare.
Par a fi niște reguli  „îmbătrânite”  pentru aceste vremuri, dar credeți-ma , scopul unei  întâlniri   de afaceri este  încheierea unui parteneriat financiar convenabil  pentru ambele părți, și nu demonstrarea a ceea ce avem în garderoba noastră.

Idei culese din ”Ghidul manierelor elegante în afaceri” , de  Mary Mitchell.  

Toate comentariile

Leave a Reply